13 Mart 2014 Perşembe
KAŞKAVAL PEYNİR
Kaşkaval sarı renkli, kaşar peynirine benzeyen özel bir peynir çeşididir.Hem inek hem de koyun sütlerinden yapılabilen kaşkaval peyniri yumuşak bir dokuya sahiptir. Bu peynir çeşidinin tarihi 14. Yüzyıla dayanmaktadır. Ana vatanının İtalya’nın güneyi olduğu bilinmekle birlikte Balkanlar’da da yaygındır. İtalyanca Caciocavallo kelimesinden Türkçeye geçmiştir. TDK sözlükte tanımı "Tekerlek biçiminde, sarı renkte, kaşara benzeyen bir tür peynir." olarak verilmiştir.
Kaşkaval peynirinin özellikleri büyük oranda kaşar peynirine benzediği için kullanımı da kaşar peyniri gibi oldukça yaygındır. Kahvaltılık olarak kullanabildiği gibi makarna, pizza gibi İtalyan mutfağı ürünlerinde ve her türlü hamur işinde kullanılabilir. TGK’ne göre 100 gr’ı günlük kalsiyum ihtiyacının % 90 ‘ını karşılar.Siz isteyin farksepeti ayağınıza kadar göndersin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder