13 Mart 2014 Perşembe

ONURBEY MİHALİÇ PEYNİRİ

Türkiye’de sadece Balıkesir yöresine özgü olan bu peynir Mihaliç Peyniri olarak da bilinir.Aslı oldukça tuzludur,ancak bugün az tuzlusu da özellikle büyük şehirlerde oldukça rağbet görmektedir. Genellikle kahvaltılık olarak tüketilen peynirin az tuzlusunun panesi,çok tuzlusunun ise ızgarası çok özel bir lezzete sahiptir. Meşhur susurluk tostunun yapımında kullanılan bu peynir ayrıca makarnada da oldukça uyumlu bir lezzet sağlar.


Mihaliç peyniri , genellikle tam yağlı çiğ süttenden yapılan, 2-3 mm kalınlığında kabuk ve 3-4 mm çapında yuvarlak gözler içeren, yarıksız, çatlaksız, oldukça tuzlu, sert bir peynir türüdür. Bu nedenle peynir oldukça dayanıklıdır. Özellikle tost yapılırken kullanılır.Canınız çektiyse yakınınızdayız siz isteyin farksepeti göndersin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder